MENU |
NIEZBĘDNIK MŁODEJ PARY | KSIĘGA GOŚCI |
MENU
W naszej ofercie znajdują się wykwintne i smaczne potrawy.
Wszystkie dania podawane gościom przygotowywane są na miejscu z najwyższej jakości składników przez wykwalifikowaną i doświadczoną kadrę kucharską.
Menu powstaje w oparciu o indywidualne zamówienie Klienta.
Niezwykła dbałość o jakość, smak, sposób podawania potraw sprawia, że potrafimy zaspokoić nawet najbardziej wyrafinowane gusta.
Układając menu możecie Państwo skorzystać z szerokiej gamy dań.
Dania gorące:
- zupy:
- rosół
- flaki
- barszcz czerwony
- barszcz biały z kiełbasą białą i wiejską
- strogonoff
- zupa meksykańska
- zupy krem - różne
- zupa gulaszowa
- dania mięsne:
- kotlet schabowy
- kotlet schabowy zapiekany z pieczarkami i żółtym serem
- kotlet schabowy zapiekany z ananasem
- kotlet devolay
- pieczeń wieprzowa
- zrazy wołowe
- kotlety mielone
- udko z pieczarkami
- udko z pieczarkami i warzywami
- udko w płatkach z kalafiorem
- skrzydełka z kurczaka
- skrzydełka z kurczaka faszerowane
- skrzydełka opiekane w płatkach kukurydzianych
- żeberka
- prosiak / dzik z kaszą gryczaną, gulaszem i kiszonym ogórkiem
- schab parzony z kurkami
- schab parzony z grzybami
- schab z kością grillowany
- golonka w piwie
- sznycel
- szaszłyki drobiowe i wieprzowe
- kaczka z żurawiną
- kaczka pieczona z jabłkami
- pierś faszerowana
- roladki drobiowe faszerowane pieczarkami
- roladki drobiowe faszerowane pomidorami i mocarellą
- kluski śląskie z gulaszem lub karkówką
- kluski śląskie z polędwiczkami w sosie kurkowym
- kopytka z polędwića w sosie kurkowym lub borowikowym
- kopytka szpinakowe z sosami
- kluski gnocchi z sosem
- pyzy nadziewane mięsem
- kartacza
- cepeliny
- placki ziemniaczane z gulaszem
- placek po węgiersku
- naleśniki z mięsem
- krokiety z mięsem
- pierogi z mięsem
- paszteciki z mięsem
- bigos
- kapusta zasmażana
- ryba smażona
- łosoś w sosie koperkowym
- pierogi z grzybami i kapustą
- risotto
- naleśniki z owocami lub z warzywami
- zestawy surówek z:
- marchwi i jabłek
- selera
- kapusty pekińskiej
- fasolki
- buraczków
- małych marchewek
- kiszonej kapusty
- mizeria
- coleslaw
- mix sałat
- marchewka z groszkiem - gotowana
- dodatki do dań mięsnych
- ziemniaki
- kulki ziemniaczane
- frytki
- ćwiartki z ziemniaków (opiekane)
- szyszki ziemniaczane
- ryż
- kasze - różne
- przystawki
- schab z oczkiem
- schab w galarecie
- schab parzony z sosem salsa
- schab po warszawsku
- nuggetsy
- szynka w galarecie
- szynka zawijana z papryką i kolbami kukurydzy
- roladki drobiowe ze sliwką
- tortilla
- pasztet z żurawiną
- pieczeń z żurawiną
- wędliny
- mięsa pieczone - karkówka, schab, boczek
- rolady mięsna faszerowane
- łosoś
- śledź z cebulką
- śledź na słodko
- śledź po kaszubsku
- śledź – rolmopsy
- galaretka drobiowa
- galaretka wieprzowa
- ryba po grecku
- ryba po węgiersku
- ryba po japońsku
- tatar
- jajka w majonezie
- jajka faszerowane
- rolada szpinakowa z łososiem
- muszle makaronowe nadziewane
- roladki z ciasta francuskiego z szynką lub łososiem
- roladki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i boczkiem
- naleśniki z pomidorami i bazylią
- pieczarki faszerowane
- pieczarki opiekane w cieście
- pomidor + ogórek
- carpaccio z pieczonych buraków
- warzywa gotowane (kalafior, brokuł)
- konserwanty
- owoce i desery
- banany
- kiwi
- mandarynki
- winogrona
- śliwki
- arbuz
- ananasy
- melony
- granaty
- słodycze
- desery lodowe
- deser z galaretką i bitą śmietaną
- babeczki
- rurki
- orzeszki
- rogaliki
- torty i torciki bezowe
- torty i torciki czekoladowe
- szarlotka na ciepło z lodami
- parowce z musem truskawkowym
- deserki - rózne
- sałatki:
- grecka
- warzywna
- z gyrosem
- z serem żółtym
- z czerwoną fasolą
- makaronowa
- pieczarkowa
- ryżowa
- z prażonym słonecznikiem
- z serem feta
- z rukolą
- ze szpnakiem
- makaronowa z suszonymi pomidorami
- makaronowa ze świeżym ogórkiem
- ryżowa z szynka i ogórkiem
- inne ...
- pieczywo
- napoje gorące
- napoje zimne
- ciasta - różne
- torty - różne
Standardowo podczas przyjęcia weselnego serwujemy od 5 do 7 dań gorących pierwszego dnia oraz 3 dania gorące drugiego dnia.