Dom weselny Korona w Radzicach
U nas przeżyjesz wesele marzeń

MENU

NIEZBĘDNIK MŁODEJ PARY | KSIĘGA GOŚCI


 

MENU

W naszej ofercie znajdują się wykwintne i smaczne potrawy.

Wszystkie dania podawane gościom przygotowywane są na miejscu z najwyższej jakości składników przez wykwalifikowaną i doświadczoną kadrę kucharską.

Menu powstaje w oparciu o indywidualne zamówienie Klienta.

Niezwykła dbałość o jakość, smak, sposób podawania potraw sprawia, że  potrafimy zaspokoić nawet najbardziej wyrafinowane gusta.

 

Układając menu możecie Państwo skorzystać z szerokiej gamy dań.

Dania gorące:

  • zupy:
    • rosół
    • flaki
    • barszcz czerwony
    • barszcz biały z kiełbasą białą i wiejską (na talerzu lub w chlebie)
    • strogonow
    • zupa meksykańska
  • dania mięsne:
    • kotlet schabowy
    • kotlet devolay
    • pieczeń wieprzowa
    • zrazy wołowe
    • kotlety mielone
    • udko z pieczarkami
    • udko z pieczarkami i warzywami
    • udko w płatkach z kalafiorem
    • skrzydełka z kurczaka
    • skrzydełka z kurczaka faszerowane
    • żeberka
    • prosiak / dzik z kaszą gryczaną, gulaszem i kiszonym ogórkiem
    • schab parzony z kurkami
    • schab parzony z grzybami
    • golonka w piwie
    • sznycel
    • szaszłyki
    • „żabie” udka
    • kluski śląskie z gulaszem
    • pyzy nadziewane mięsem
    • placki ziemniaczane z gulaszem
    • placek po węgiersku
    • naleśniki z mięsem
    • krokiety z mięsem
    • pierogi z mięsem
    • paszteciki z mięsem
    • bigos
  • ryba smażona
  • pierogi z grzybami
  • risotto
  • sajgonki
  • zestawy surówek z:
    • marchwi i jabłek
    • selera
    • kapusty pekińskiej
    • fasolki
    • buraczków
    • małych marchewek
    • kiszonej kapusty
    • mizeria
  • dodatki do dań mięsnych
    • ziemniaki
    • kule ziemniaczane
    • frytki
    • ćwiartki z ziemniaków (opiekane)
  • przystawki
    • schab z oczkiem
    • schab w galarecie
    • schab parzony z sosem salsa
    • paluszki drobiowe z sosem salsa
    • szynka w galarecie
    • szynka zawijana z papryką i kolbami kukurydzy
    • roladki drobiowe
    • jabłka pieczone z żurawiną
    • pieczeń z żurawiną
    • wędliny
    • pieczenie
    • łosoś
    • śledź z cebulką
    • śledź na słodko
    • śledź po kaszubsku
    • śledź – rolmopsy
    • galaretka drobiowa
    • galaretka wieprzowa
    • ryba po grecku
    • ryba po węgiersku
    • tatar
    • jajka w majonezie
    • jajka faszerowane kawiorem
    • jajka faszerowane
    • pieczarki faszerowane
    • pieczarki opiekane w cieście
    • pomidor + ogórek
    • warzywa gotowane (kalafior, brokuł)
  • przystawki słodkie:
    • banany
    • kiwi
    • mandarynki
    • winogrona
    • śliwki
    • arbuz
    • ananasy
    • melony
    • słodycze
    • lody
    • deser z galaretką i bitą śmietaną
  • sałatki:
    • grecka
    • warzywna
    • z gyrosem
    • z serem żółtym
    • z czerwoną fasolą
    • makaronowa
    • pieczarkowa
    • ryżowa
    • z prażonym słonecznikiem
    • z serem feta
  • pieczywo
  • napoje gorące
  • napoje zimne
  • ciasto
  • tort

 

 

Standardowo podczas przyjęcia weselnego serwujemy od 5 do 7 dań gorących pierwszego dnia oraz 3 dania gorące drugiego dnia.