Dom weselny Korona w Radzicach
U nas przeżyjesz wesele marzeń

MENU

NIEZBĘDNIK MŁODEJ PARY | KSIĘGA GOŚCI

 

 

MENU

W naszej ofercie znajdują się wykwintne i smaczne potrawy.

Wszystkie dania podawane gościom przygotowywane są na miejscu z najwyższej jakości składników przez wykwalifikowaną i doświadczoną kadrę kucharską.

Menu powstaje w oparciu o indywidualne zamówienie Klienta.

Niezwykła dbałość o jakość, smak, sposób podawania potraw sprawia, że  potrafimy zaspokoić nawet najbardziej wyrafinowane gusta.

 

Układając menu możecie Państwo skorzystać z szerokiej gamy dań.

 

Dania gorące:

  • zupy:
    • rosół
    • flaki
    • barszcz czerwony
    • barszcz biały z kiełbasą białą i wiejską 
    • strogonoff
    • zupa meksykańska
    • zupy krem - różne
    • zupa gulaszowa
  • dania mięsne:
    • kotlet schabowy
    • kotlet schabowy zapiekany z pieczarkami i żółtym serem
    • kotlet schabowy zapiekany z ananasem
    • kotlet devolay
    • pieczeń wieprzowa
    • zrazy wołowe
    • kotlety mielone
    • udko z pieczarkami
    • udko z pieczarkami i warzywami
    • udko w płatkach z kalafiorem
    • skrzydełka z kurczaka
    • skrzydełka z kurczaka faszerowane
    • skrzydełka opiekane w płatkach kukurydzianych
    • żeberka
    • prosiak / dzik z kaszą gryczaną, gulaszem i kiszonym ogórkiem
    • schab parzony z kurkami
    • schab parzony z grzybami
    • schab z kością grillowany
    • golonka w piwie
    • sznycel
    • szaszłyki drobiowe i wieprzowe
    • kaczka z żurawiną
    • kaczka pieczona z jabłkami
    • pierś faszerowana
    • roladki drobiowe faszerowane pieczarkami
    • roladki drobiowe faszerowane pomidorami i mocarellą
    • kluski śląskie z gulaszem lub karkówką
    • kluski śląskie z polędwiczkami w sosie kurkowym
    • kopytka z polędwića w sosie kurkowym lub borowikowym
    • kopytka szpinakowe z sosami
    • kluski gnocchi z sosem
    • pyzy nadziewane mięsem
    • kartacza
    • cepeliny
    • placki ziemniaczane z gulaszem
    • placek po węgiersku
    • naleśniki z mięsem
    • krokiety z mięsem
    • pierogi z mięsem
    • paszteciki z mięsem
    • bigos
    • kapusta zasmażana
  • ryba smażona
  • łosoś w sosie koperkowym
  • pierogi z grzybami i kapustą
  • risotto
  • naleśniki z owocami lub z warzywami
  • zestawy surówek z:
    • marchwi i jabłek
    • selera
    • kapusty pekińskiej
    • fasolki
    • buraczków
    • małych marchewek
    • kiszonej kapusty
    • mizeria
    • coleslaw
    • mix sałat 
    • marchewka z groszkiem - gotowana
  • dodatki do dań mięsnych
    • ziemniaki
    • kulki ziemniaczane
    • frytki
    • ćwiartki z ziemniaków (opiekane)
    • szyszki ziemniaczane
    • ryż
    • kasze - różne
  • przystawki
    • schab z oczkiem
    • schab w galarecie
    • schab parzony z sosem salsa
    • schab po warszawsku
    • nuggetsy
    • szynka w galarecie
    • szynka zawijana z papryką i kolbami kukurydzy
    • roladki drobiowe ze sliwką
    • tortilla
    • pasztet z żurawiną
    • pieczeń z żurawiną
    • wędliny
    • mięsa pieczone - karkówka, schab, boczek
    • rolady mięsna faszerowane
    • łosoś
    • śledź z cebulką
    • śledź na słodko
    • śledź po kaszubsku
    • śledź – rolmopsy
    • galaretka drobiowa
    • galaretka wieprzowa
    • ryba po grecku
    • ryba po węgiersku
    • ryba po japońsku
    • tatar
    • jajka w majonezie
    • jajka faszerowane 
    • rolada szpinakowa z łososiem
    • muszle makaronowe nadziewane
    • roladki z ciasta francuskiego z szynką lub łososiem
    • roladki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i boczkiem
    • naleśniki z pomidorami i bazylią
    • pieczarki faszerowane
    • pieczarki opiekane w cieście
    • pomidor + ogórek
    • carpaccio z pieczonych buraków
    • warzywa gotowane (kalafior, brokuł)
    • konserwanty
  • owoce i desery
    • banany
    • kiwi
    • mandarynki
    • winogrona
    • śliwki
    • arbuz
    • ananasy
    • melony
    • granaty
    • słodycze
    • desery lodowe
    • deser z galaretką i bitą śmietaną
    • babeczki
    • rurki
    • orzeszki
    • rogaliki
    • torty i torciki bezowe
    • torty i torciki czekoladowe
    • szarlotka na ciepło z lodami
    • parowce z musem truskawkowym
    • deserki - rózne
  • sałatki:
    • grecka
    • warzywna
    • z gyrosem
    • z serem żółtym
    • z czerwoną fasolą
    • makaronowa
    • pieczarkowa
    • ryżowa
    • z prażonym słonecznikiem
    • z serem feta
    • z rukolą
    • ze szpnakiem
    • makaronowa z suszonymi pomidorami
    • makaronowa ze świeżym ogórkiem
    • ryżowa z szynka i ogórkiem
    • inne ...
  • pieczywo
  • napoje gorące
  • napoje zimne
  • ciasta - różne
  • torty - różne

 

 

Standardowo podczas przyjęcia weselnego serwujemy od 5 do 7 dań gorących pierwszego dnia oraz 3 dania gorące drugiego dnia.